התגובה הצפויה לשאלה זו תהיה: מה זאת אומרת? כולם אומרים שכדור הארץ הוא עגול, אז ודאי שזה נכון. אבל לא מעניין אותי עכשיו מה “כולם” אומרים, אלא מה כל אחד מאיתנו יודע באופן אישי. כמעט כל אדם שנבחר, ונציג לפניו את השאלה הזו, יסתמך על כך ש”כולם” אומרים את זה, אבל לא יציג ידע מבוסס משל עצמו בנושא. ובכן, כידוע, דעה לא הופכת לאמיתית רק משום שכולם מחזיקים בה. אם היינו שואלים אנשים לפני אלפיים שנה, איך הם יודעים שהעולם שטוח, הם היו מגיבים בחוסר הבנה זהה: “מה זאת אומרת? כולם יודעים שהוא שטוח!” כל זמן שהנשאל לא יודע לתת ביסוס טוב יותר לטענתו מאשר “כולם אומרים כך” (או במושגים הפילוסופים, הכשל של “אד פופולום”) – הטענה שלו לא תחשב למבוססת.
” עבודה מהבית ” ,
טוב, תגידו, אבל זה לא אותו דבר. לנו, בניגוד לאנשים לפני אלפיים שנה, יש הוכחות מוצקות לכך שהעולם הוא עגול. מהן ההוכחות האלה? ובכן, ההוכחה הפשוטה ביותר היא העובדה, שאנשים רבים מפליגים וטסים בכל יום מסביב לעולם, וכאשר הם מתקדמים מספיק רחוק, הם חוזרים בסופו של דבר לנקודת ההתחלה, וזה מוכיח שהעולם הוא עגול.
על כך יש לשאול: כמה אנשים בינינו אכן הקיפו את העולם באופן כזה? רבים מאיתנו טסו או הפליגו בין ארצות שונות, אבל מעטים מאד הם האנשים שאכן הקיפו את כל העולם בפעם אחת. כך שרובנו למעשה מסתמכים על סיפורים של אנשים בודדים, שבכלל איננו מכירים באופן אישי. גם בעולם העתיק היו אנשים שסיפרו שהגיעו לקצה העולם וראו את המקום בו הרקיע מתחבר לאדמה, וכולם האמינו להם. למה אנחנו צריכים להאמין לסיפורים על אנשים שהקיפו כביכול את העולם?
ונניח שיש בינינו מישהו שאכן הקיף באופן אישי את העולם, וראה שהוא עגול. הבעיה בעדות שלו היא, שגם אם הוא הקיף כביכול את העולם, הוא לא באמת התנסה בכדוריותו של הלה. הרי באף רגע של המסע, הוא לא ראה את כל כדור הארץ בבת אחת. בכל רגע נתון, הוא ראה רק פיסה מצומצמת של אדמה, ים או שמיים, עד שלבסוף מצא את עצמו בנקודה בה התחיל. המוח שלו הוא שהרכיב ביחד את כל הפיסות הקטנות האלה שראה בעבר, ויצר מהם תמונה של כדור; אבל באף רגע לא ראה האדם את הכדור עצמו. הכדור הוא רק יצירת מוחו ודמיונו, המנסה לארגן פיסות שונות ומבודדות של מידע בצורה אחדותית. תיאורטית, יתכן שגורם אחר כלשהו החזיר את אותו אדם לנקודת המוצא שלו, והמוח יצר את האשליה של הכדוריות רק כדי להסביר לעצמו את החוויה שעבר. אנחנו יודעים שלמוח יש נטייה לארגן פיסות מבודדות של מידע ולארוג מהן תבניות בעלות סדר והיגיון, גם במקום שזה לא תואם את המציאות. דוגמא מפורסמת היא האופן בו מוחו של אדם משלים אותיות חסרות בזמן הקריאה, בלי לשים לב להעדרן. המוח גם נוטה להתעלם מהרבה דברים שאינם מסתדרים לו עם תפיסת המציאות; כתבו ביוטיוב למשל “selective attention test” ותראו כמה דוגמאות מאלפות לכך. אם כן, העובדה שמישהו מעיד על כך שהוא יצא מנקודה מסוימת בכדור הארץ, הפליג או טס לכיוון אחד, ולבסוף מצא את עצמו באותה נקודה – אינה מהווה הוכחה לכך שהעולם הוא עגול. האדם חווה רצף של חוויות נקודתיות, אולם לא ראה מעולם כדור, אלא רק יצר אותו באופן מחשבתי כדי לעשות סדר במה שראה. זה לא אומר שהעולם אינו באמת עגול – אבל זו אינה עובדה מוכחת, אלא תיאוריה אפשרית.
ומה לגבי טייסי החלל? הרי בטיסה מהחלל רואים בבירור שהעולם הוא עגול, ויש הרבה צילומים שמוכיחים זאת! ובכן, אם הזכרנו מקודם את מספרם המועט של האנשים שהקיפו את העולם – הרי שמספרם של האסטרונאוטים שטסו לחלל מועט אפילו יותר. כמה מאיתנו מכירים באופן אישי אסטרונאוט, או אפילו מכירים מישהו שמכיר אסטרונאוט? מבין מיליוני הישראלים, רק אחד טס לחלל, וגם הוא למרבה הצער לא חזר משם חי. איך אפשר לבנות השקפת עולם שלמה, על סמך עדותם של אנשים כה מעטים, שאיננו מכירים בכלל? מספר האנשים ברחבי העולם שטוענים שפגשו חייזרים, גדול פי כמה וכמה ממספרם של האנשים שטסו לחלל, ובכל זאת רבים מאיתנו איננו נוטים להאמין להם. למה שנאמין אם כן למה שמסופר בשם האסטרונאוטים? ולגבי הצילומים, תמונות כידוע אפשר לזייף בקלות. מי יכול לדעת אם התמונות שמראות את העולם ככדור, הן אכן אותנטיות? אולי מדובר בזיוף מכוון של סוכנויות החלל – ואולי יש בחלל עצמו גורם בלתי ידוע, שמעוות את התמונות וגורם לעולם להופיע בהן כעגול?
מה שאני רוצה להגיד בכל זה, זה לא באמת להטיל ספק בכך שהעולם הוא עגול – ככל הנראה הוא אכן כזה (למרות ש”אגודת הארץ השטוחה” קיימת ופעילה עד היום) – אלא לגרום לנו לשים לב לאופן בו אנו בונים את הידע הכללי שלנו, על סמך עדויות וממצאים שלכשעצמם הם קלושים ביותר. כמעט לאף אחד כיום אין ספק שהעולם הוא עגול (חוץ מלחברי האגודה הנ”ל), אולם כשאנו באים להוכיח זאת, אנו מגלים שהעובדות המוצקות עליהם אנו מתבססים כמעט אינן קיימות, ולמעשה אנו מסתמכים על מה ש”כולם אומרים”, ועל שמועות רחוקות אודות אנשים שכביכול הוכיחו את הדבר.
ואם כך המצב בתחום ברור יחסית כמו צורתו של העולם, תארו לעצמכם כמה המצב חמור בתחומים מעורפלים הרבה יותר, כמו תיאוריות פיזיקאליות, ביולוגיות, היסטוריות, פסיכולוגיות וכן הלאה. כולם יודעים לדקלם “עובדות ידועות” בכל אחד מנושאים אלה – על אטומים ומולקולות, חלבונים ודנ”א, העולם העתיק וימי הביניים, איד וסופר-אגו וכן הלאה. די בהשכלה תיכונית כדי לרכוש מושגים בסיסיים בכל אחד מתחומים אלה, ובעוד רבים. אולם כמה אנשים באמת בודקים את אמינות הידע הזה? כמה אנשים חוזרים לאיינשטיין ובודקים את התיאוריה שלו מהיסוד? כמה אנשים בוחנים את מקורות המידע שהם קוראים בספרים? האם מישהו מאיתנו ראה אי פעם אטום, מולקולה, פוטון, או דנ”א? מישהו פגש את אלכסנדר מוקדון או את נפוליאון? אנושות שלמה מסתמכת על מידע היוצא מתחת ידיהם של בודדים, מבלי לטרוח לבחון אותו. המדענים והאקדמיה מקבלים את אותה הילה של קדושה שקיבלה פעם הכנסייה, כמקור לידיעות אמיתיות שאין להרהר אחר אמיתותן. כשם שאנשים בעבר לא העלו בדעתם לפקפק בדברי הכומר, כך אנשים כיום בולעים את כל מה שהמדע מאכיל אותם בו.
מספיק לקרוא קצת על התיאוריות הפיזיקאליות העכשוויות, על התיאורים הבלתי נתפסים של קוואנטים, זמן ומרחב, ושאר מושגים פנטסטיים, כדי להיווכח בכך. כולם מכירים את פרדוקס התאומים של איינשטיין, ומתייחסים אליו כאל עובדה. מישהו בכלל בדק את זה פעם? כולנו מאמינים שהכסא עליו אנחנו יושבים עכשיו, עשוי למעשה ברובו משום דבר, עם כמה חלקיקים המתנועעים במהירות גבוהה. מישהו, חוץ מקומץ מדענים, מבין בכלל איך זה עובד? התיאוריות האסטרולוגיות והמיסטיות הפרועות ביותר בעולם העתיק, לא היו פנטסטיות כמו הפיזיקה המודרנית, ובכל זאת כולנו מאמינים בה ובמדענים המציגים אותה, מבלי לפקפק כלל. ועוד לא דיברנו על האופן בו התודעה שלנו משפיעה בעצמה על המציאות, וגורמת לה להשתנות בהתאם למבטו של המתבונן (עוד גילוי של הפיזיקה המודרנית), מה שהופך לבלתי אפשרית את האפשרות להכיר את העולם “כמות שהוא” – אם יש בכלל כזה דבר…
. תחום העבודה מהבית מייצר הרבה מקומות עבודה ותפקידים חדשים.
2. כשאנשים עובדים מהבית, יש להם יותר שעות פנאי לבלות עם ילדיהם.
3. בעבודה מהבית אנשים יכולים לכתוב טקסטים לפוסטים ולהרוויח מזה משכורת יפה.
4. יש חברות שמגדירות מראש את העבודה שלהם כעבודה מהבית. לרוב החברות יש שירות לקוחות בפייסבוק
2. גם מכללות מפעילות דף של שירות לקוחות בפייסבוק
3. לעיתים שירות הלקוחות באינסטגרם ופייסבוק מהיר יותר מאשר השירות טלפוני
4. יש שירות לקוחות דרך צ’ט באינטרנט
5. הווצאפ מהווה כלי משמעותי בנתינת שרות במחלקת שירות לקוחות
6. השמוש בפקס להעברת בקשות לשירות לקוחות פחת לאחוזים בודדים
7. היכולת לעבור בן חברה לחברה מהיר וקל ,לכן חשוב שתהיה מחלקת שירות לקוחות מעולה
8. ניהול צוות של שירות לקוחות דורש מקצועיות ותודעת שירות גבוהה
9. ראית טובת הלקוח חשובה בשירות לקוחות
10. מהירות ותודעת שירות גובה משפרים את שירות הלקוחות
11. שפה נאותה וטונציה מתאימה עושים הבדל משמעותי בשירות לקוחות
12. התעלמות מהווליום של הלקוח בזמן כעס עוזר לתת שירות טוב יותר כשעובדים בשירות לקוחות
13. כדאי להשאיר את כל התנהלות היום מחוץ לעבודה שעובדים בשירות לקוחות
14. עיפות , כעס פוגעים ביכולת לתת שירות טוב מה שמשפיע מאוד בעבודה בשירות לקוחות
15. היום מפרסמים בפייסבוק חברות והדף ישירות מגיע לשירות לקוחות של החברה
16. חשוב להיום נעים אך עם זאת יעיל כשעובדים בשירות לקוחות
17. זמן שווה כסף במחלקת שירות לקוחות
18. בשירות לקוחות מענה מהיר ויעיל מעלה את שביעות הרצון של הלקוח
19. תפקיד מחלקת שירת לקוחות מניעת עזיבה של לקוחות לחברה המתחרה
20. אוירה רגועה ונעימה משפיעה על הלקוחות בזמן ההמתנה לנציג שירות לקוחות
עבודה מהבית
1.אוהב להיות עצמאי? עבודה מהבית זו העבודה בשבילך
2.אוהב ים ושמש? אל תדאג תספיק אם תשלב עבודה מהבית אם בכל זאת בא לכם לפנק את עצמכם- קבעו לכם יום בשבוע בו אתם מזמינים לעצמכם אוכל כאשר אתם עובדים מהבית.
בעבודה מהבית רמות הלחץ והחרדה היומיומית שלכם יכולים לרדת משמעותית
גם אנשים בעלי מוגבלויות יכולים לעבוד מהבית
שוק העבודה התפתח משמעותית בעקבות האפשרות לעבוד מהבית
ניתן לחסוך משמעותית כבעלי חנויות מעבודה מהבית ולמכור את המוצרים שלכם באונליין.
קיימת האפשרות לחסוך לעצמכם את הוצאות השכירות,החשמל,ארנונה, ושאר הוצאות המשרד שלכם כבעלי עסקים כאשר אתם עובדים מהבית
גם מאמני כושר יכולים לעבוד מהבית ולבצע את האימונים שלהם באונליין/זום.
תוכלו לבצע פעילות ספורטיבית בבית בתור הפסקה ולייעל את תפוקת העבודה שלכם מהבית.
אימונים כושר מוכחים כמשפרים משמעותית את רמת הריכוז והאנרגיה- פרט חשוב לעובדים מהבית
ניתן גם לבצע אימוני יוגה שמוכחים כמרגיעי לחץ וסטרס- חיוני מאוד לעובדים מהבית ליצירת סביבת עבודה נעימה ורגועה
ניתן לפתוח עסקי בישול וקולינריה ולמכור בישולים או מאפים שלכם בתור עבודה מהבית- המון אנשי קולינריה וקונדיטוריה עושים זאת.
החיסכון המשמעותי שתוכלו להשיג בעבודה מהבית יעזור לכם להתנהל עם ההוצאות היומיות בצורה
יעילה וחכמה יותר.
72. אם החלטתם ללכת על זה ולעבוד מהבית- תנו לכך לפחות תקופת ניסיון של חודש לראות עם אופי
העבודה מתאים לכם.
73. אל תוותרו על חיי החברה שלכם או על התחביבים שלכם כאשר אתם עובדים מהבית. צאו לנשום
ולהתאוור אחרי יום עבודה-מגיע לכם.
74. חשוב שתצאו לאוויר השמש לאחר יום עבודה מהבית או במהלכו (הפסקה) כדי לספוג ויטמין D
75. אם יש לכם חצר ואפשרות להיות באור השמש כאשר אתם עובדים מהבית-עשו זאת.
78. מאחר שאתם עובדים מהבית מול לפטופ שעות ממושכות- דאגו שבשעות הפנאי שלכם יהיו כמה
שפחות מסכים.
79. העדיפו לבצע פעילות גופנית, להיפגש עם חברים או לקרוא ספרים על פני טלוויזיה וסמארטפונים
לאחר יום עבודה מהבית.
80. במידה ויש לכם אפשרות- דאגו לכסא אורטופדי כאשר אתם מבצעים עבודה מהבית.
81. שלבו באורח החיים שלכם אימוני פילאטיס או יוגה על-מנת להקל על כאבי גב שיכולים להיווצר עקב
ישיבה ממושכת כאשר עובדים מהבית.
82. מומלץ לבצע מדיטציה בת 5-10 דקות לפני שאתם מתחילים לעבוד מהבית.
83. במידה ואתם מאבדים ריכוז כאשר אתם עובדים מהבית, נסו לבצע שוב מדיטציה קצרה- הדבר
יעזור לכם להירגע ולהחזיר את הריכוז שלכם
84. במידה ואתם לא יודעים במה לעבוד- חפשו לכם כתבות בנושא עבודות אפשריות מהבית וחקרו
על הנושא
85. התייעצו עם אנשים שעובדים מהבית על-מנת שתקבלו הכוונה וחוות דעת מדויקת על הנושא
86. היעזרו בעובדי השמה ומשאבי אנוש על-מנת למצוא את העבודה מהבית שהכי מדויקת עבורכם.
87. שימו מוזיקה מרגיעה או מוזיקה שעושה לכם טוב כאשר אתם עובדים מהבית
88. הקפידו לשתות מים כאשר אתם עובדים מהבית ושתמיד יהיה ברשותכם בקבוק או כוס מים.
89. דאגו ללפטופ או מחשב רלוונטי ומדויק עבור העבודה מהבית שאתם הולכים לבצע- התייעצו עם אנשי
מקצוע בקבוצות רלוונטיות בפייסבוק או מוכרים.
90. ניתן למצוא עבודות מהבית גם בקבוצות בפייסבוק- קיימות קבוצות רבות עם הצעות עבודה מהבית.
91. בדקו שהעבודה מהבית שמצאתם היא מסודרת עם חוזה כתוב ומסודר.
92. במידה ומבקשים מכם לשלם על מנוי או הרשמה דאגו להתרחק מכך מאחר שככל הנראה
מדובר בעוקץ ולא בהצעת עבודה מהבית.
93. במידה ויש לכם מוצרים שאתם לא משתמשים בהם ומעוניינים למכור- שקלו פתיחה של חנות
מקוונת בתור עבודה מהבית.
94. השקיעו בקורסים פוטנציאלים שמעניינים אתכם ויכולים לעזור לכם להתמקצע בעבודות מהבית.
95. חשוב שתאהבו את העבודה שאתם עובדים בה מהבית.
96. עבדו כמה שיותר מסודר כאשר אתם עובדים מהבית ודאגו לסביבת עבודה נקיה.
‘תופעת העבודה מהבית’
לעיתים קרובות אנו נמצאים בקשר עם שינויים מהותיים באופן שקשה להאמין.
אם פעם היו אומרים לכם שבעתיד נוכל לשבת בבית ולערוך קניות בעודנו יושבים על הספה הנוחה בבית שלנו הייתם מאמינים?
וגם שנוכל לצפות על כל מקום בעולם דרך המחשב בביתינו הרגוע והשקט, שהיינו יכולים לדבר עם רובוט והוא יחזיר לנו תשובות כאילו הוא בן אדם לכל דבר, ועוד כל מיני שינויים שפשוט פעם לא היינו מסוגלים לדמיין שהעולם יתפתח ברמה כזאת.
אחת מתופעות האחרונות שנכנסה בחידוש לחיינו, היא העבודה מהבית. שפתאום פתחה את שעריה ונכנסה אל מרכז חיינו, מספקת לנו אפשרות מהפכנית – לעבוד מביתנו, בזמן שנוח לנו, ולשלב בין מטרות העבודה לבין חיינו האישיים.
כך, עם כניסת העבודה מהבית לחיינו, נפתחת דף חדש בספר ההתפתחות האנושית. האם נוכל למצוא את האיזון הנכון בין הגמישות והחשיבה המחודשת שהעבודה המרחבית מציעה, לבין הצורך לשמור על גברתנו ושליטתנו בתהליכים היומיומיים? בעולם שבו טכנולוגיה מתקדמת עוברת על גבולותיה המקוריים וחדשנות דופקת בדלתנו, האם נוכל להשתמש בתופעה המרשימה הזו כדי לשפר את חיינו ולהפרות את פוטנציאל היצירתיות שבתוכנו יותר מהעבודה בסגנון הישן והמוכר?
זהו שאלה המעסיקה רבים מהעולם, תהליך הישרדות עולם העבודה מהבית ותהליכו והשפעותיו לחיים של בני האדם אשר היו רגילים לסוג עבודה שונה עד עכשיו וסיגלו לעצמן דפוסי עבודה שמתאימים למקום העבודה שלהם שהם יוצאים לעבוד בו. אך המהפיכה הזו הפכה את הקערה על פיה והציפה את השאלות מלחיצות העולות מפורומים רבים ברחבי העולם.
אחד החסרונות הגדולים שנובעים מהעבודה מהבית הוא הפיזור החברתי והחוסר תקשרות עם חברי הצוות. הפגיעה ביכולת המשותפת לתכנון, ליצירת רעיונות חדשים ולשיתוף פעולה מגובים בחשיבות מרבית עבור חברות וארגונים. הבריאות הנפשית והפיזית של עובדים מהבית יכולה להיפגע עקב חוסר הפעילות הגופנית.
אך כבר רבים נוספים הבינו שהעבודה מהבית מציעה גמישות ונוחות, אך דורשת איכותיות. היכולת לשלב בין עבודה וחיים פרטיים יכולה להיות איזון קשה. חשוב לקבוע גבולות ברורים ולהקפיד על הפסקות מנוחה כדי לשמור על פרידה ברורה בין השניים, כהרחבה לעיניין זה ננסה לדמיין מה יכול לקרות אילו העובד שעובד מהבית כל היום מול המחשב מרוכז בעבודתו ואינו יוצר קשר עם משפחתו כלל, דבר זה הוא לא בריא לגידול לילדים ולזוגיות של העובד, וכן ההיפך כאשר העובד יותר מידיי מרוכז במשפחתו ואינו עובד כמו שצריך בעבודה ובכך הוא גורם נזקים רבים למי שמעסיק אותו.
מרבית העבודה מהבית עשויה להפעיל פגיעה בתחושת השייכות לארגון ובתחושת ההקשר למטרותיו, ובה ניתן לחוות קשיים בשמירה על המסגרת הזמנית של העבודה, מה שעשוי להשפיע על היציבות הנפשית של העובד.
למרות הפגיעות הבלתי נמנעות לטווח הארוך, העבודה מהבית העלתה שאלות בגין השפעת איכות העבודה והתקשורת עם העמיתים לעבודה בעוד שעובדים מהבית ומה הפגיעות הצפויות. מחקרים רבים מראים שהיכולת לנהל כלי תקשורת יעילים ולשמור על קשר ברמה סבירה עם הסביבה של העובד לא נפגעת משמעותית לטווח הקצר