3. חיבור רעיונות עם שפה ויזואלית: “זה יכול ליצור תוצאות מדהימות, כמו בסדרה שלי ‘PLATFORMS’ שצולמה ברכבת התחתית.”
פלג מוסיף טיפ נוסף: “נסו להביא טוויסט אחר לסצנות מוכרות. למשל, במקום לצלם את הדמויות המפורסמות בטיימס סקוור, נסו לתפוס את הרגעים מאחורי הקלעים.”
המסע מציע הזדמנות ייחודית לא רק לצלם את ניו יורק, אלא גם להבין אותה ברמה עמוקה יותר. זוהי הזמנה לחקור את הניואנסים של העיר, לגלות את הסיפורים הקטנים שמרכיבים את התמונה הגדולה, ולתפוס רגעים שבדרך כלל חומקים מעיני התייר הרגיל.
בעידן שבו כל אחד יכול לצלם בקלות עם הטלפון הנייד, מסע צילום כזה מציע ערך מוסף משמעותי. זו הזדמנות לא רק ללמוד טכניקות צילום מתקדמות, אלא גם לפתח עין צלם – היכולת לראות את היופי והעניין בפרטים הקטנים, ברגעים החולפים, ובאינטראקציות היומיומיות שמרכיבות את מרקם החיים העירוני.
לסיכום, מסע הצילום של “יומן מסע” לניו יורק הוא יותר מסתם טיול. זוהי הזדמנות לחוות את העיר באופן עמוק ומשמעותי, לפתח את כישורי הצילום, ולחזור הביתה עם תמונות שמספרות סיפור אישי וייחודי על אחת הערים המרתקות בעולם. בין אם אתם צלמים מנוסים או פשוט אוהבי צילום, המסע הזה מבטיח חוויה בלתי נשכחת שתשנה את האופן שבו אתם רואים לא רק את ניו יורק, אלא את העולם כולו.
[22:14, 7/14/2024] +972 53-935-5383: הרב יצחק רלב”ג מונה למ”מ נשיא מועצת הרבנות הראשית בעיצומה של מחלוקת על ייצוג נשים
בתפנית מפתיעה בסאגה המתמשכת סביב הנהגת הרבנות הראשית לישראל, הרב יצחק רלב”ג, חבר מועצת הרבנות הראשית, מונה לתפקיד ממלא מקום נשיא המועצה. מינוי זה מגיע בעקבות התפטרותו של הרב יעקב רוז’ה, שפרש מהתפקיד בשל מחלוקת עם בג”ץ בנוגע לשילוב נשים רבניות באספה הבוחרת את הרבנים הראשיים.
הרב רלב”ג, בן 80, ידוע גם כחותנו של הרב דוד לאו, הרב הראשי לשעבר שסיים את תפקידו לפני כשבועיים. מינויו מסמל המשכיות מסוימת בתקופה של שינויים משמעותיים בהנהגה הרבנית של ישראל.
המחלוקת שהובילה להתפטרותו של הרב רוז’ה נסובה סביב הוראת בג”ץ לשקול מינוי רבניות כנציגות הרבנות באספה הבוחרת. החלטה זו, שבאה בעקבות עתירת מרכז רקמן, נתקלה בהתנגדות עזה מצד חוגים שמרניים ברבנות. במשרד לשירותי דת אף הזהירו כי חברי מועצת הרבנות עשויים להתפטר אם יידרשו לבצע מינוי הנוגד את אמונתם.
בתגובה למצב, הרב שלמה שפירא, דיין בבית הדין הגדול, מינה עשרה רבנים גברים כנציגי הרבנות – צעד שצפוי להיתקל בביקורת מצד בג”ץ.
כניסתו של הרב רלב”ג לתפקיד לוותה בפנייה מהמשנים ליועצת המשפטית לממשלה, גיל לימון וכרמית יוליס. הם ציינו כי בהיותו המבוגר ביותר מבין חברי המועצה, החוק מחייב אותו למלא את מקומם של הרבנים שפקעה כהונתם.
הרב רלב”ג, המכהן גם כממלא מקום רב העיר ירושלים, קיבל את הסמכויות אך הצהיר על ניגוד עניינים בכל הקשור לבחירות לרבנים הראשיים. זאת מכיוון שאחיו של חתנו, הרב משה חיים לאו, מועמד לתפקיד. הוא ביקש להעביר את הסמכות בעניין זה לגורם מתאים אחר.
פרופ’ אביעד הכהן, נשיא המרכז האקדמי “שערי מדע ומשפט” ומייצג העותרים לקיום בחירות מיידיות לרבנות הראשית, הביע את דעתו על המצב. הוא ציין כי כבר בדיון הראשון בעתירה הובהר שאין סיכוי שחברי מועצת הרבנות או דייני בית הדין הגדול יסכימו למינוי נשות הלכה כנציגות תחת הכותרת ‘רבנים’.
הכהן הדגיש את הצורך בתיקון החוק שיכלול במפורש ייצוג לנשות הלכה. הוא הציע פשרה של גוף בוחר בן 140 חברים, כפי שהחוק מאפשר, במקום 150. לטענתו, בית המשפט טרם קיבל עמדה זו, והמצב ממשיך להתדרדר, תוך ביזוי מוסד הרבנות והוראות החוק.
המצב הנוכחי מדגיש את המתח המתמשך בין המערכת המשפטית לבין המוסדות הדתיים בישראל. מחד, ישנה דרישה גוברת לשוויון מגדרי וייצוג נשי בכל תחומי החיים, כולל בתחום הדתי. מאידך, הממסד הרבני הוותיק מתנגד לשינויים מרחיקי לכת בפרקטיקות המסורתיות.
מינויו של הרב רלב”ג מציב אותו בעין הסערה של מחלוקת זו. כמנהיג זמני של מועצת הרבנות, הוא יצטרך לנווט בין הדרישות המשפטיות לבין הרגישויות הדתיות. תפקידו יהיה מכריע בקביעת הכיוון העתידי של הרבנות הראשית ויחסיה עם המערכת המשפטית והציבור הרחב.
בעוד שהמצב הנוכחי מדגיש את הפער בין המסורת לבין דרישות המודרניות, הוא גם מספק הזדמנות לדיאלוג ופשרה. האתגר העומד בפני הרב רלב”ג והנהגת הרבנות הוא למצוא דרך לשמר את המסורת תוך התאמתה לערכי השוויון והייצוג של המאה ה-21.
ככל שהדיון ממשיך להתפתח, ברור כי ההחלטות שיתקבלו בימים הקרובים יעצבו את עתיד היחסים בין הדת למדינה בישראל לשנים רבות קדימה. השאלה נותרת: האם ניתן למצוא פתרון שיספק את כל הצדדים ויקדם את האחדות והשלום בחברה הישראלית?
עבודה מהבית בשפה ויזואלית
- פברואר 6, 2025
- 0 תגובות